Hur skapar jag en motiverande miljö hemma och på kontoret?

Hur skapar jag en motiverande miljö hemma och på kontoret?

Har du en grå och dyster miljö som du vill pigga upp med hjälp av motiverande och annorlunda posters och canvas? Kanske behöver dina medarbetare en personlig boost på sina kontor? Eller behöver vardagsrummet en förvandling? Vi på Ones Who Do har lösningen för att skapa en motiverande miljö!

Vi reagerar olika
Hösten har tagit ett stadigt grepp om oss och vi rör oss sakta mot årets mörkaste månader. Många känner i dessa tider ett större behov av både motivation och inspiration, såväl hemma som på arbetsplatsen. Att öka motivation och inspiration hos människor går att uppnå på flera olika sätt.

Det första man bör ha i åtanke är att alla människor inte motiveras och inspireras av samma saker. Vissa blir motiverade av musik, vissa blir inspirerade av löneförmåner och andra påverkas av ord och handlingar. En gemensam nämnare, som en majoritet av människor blir motiverade av, är posters eller canvas med citat från andra människor. Ofta är de omnämnda personerna framgångsrika eller inspirerande profiler som ger individen ett hopp.

Ett exempel på ett välkänt citat är “The way to get started is to quit talking and begin doing” sagt av Walt Disney, som med sin sanna entreprenörsanda gett oss karaktärer som t ex Musse Pigg och filmer som Snövit och de sju dvärgarna.

Viktigt med struktur
Vad som inspirerar och motiverar dig kan vi tyvärr inte ge svar på, men vi kan hjälpa dig lista ut det. Som vi tidigare nämnt blir många motiverade av posters eller canvas med citat från framgångsrika och inspirerande människor. Att kunna se dessa motiv i sina hem eller på sitt arbete, i form av t ex en tavelvägg ovanför en soffa, kan troligtvis ge individen en omedveten boost och en motiverande miljö.

Vi på Ones Who Do tror att människor behöver en livlig, inspirerande och häpnadsväckande omgivning för att hålla sig motiverade. Vi tror även det är viktigt att ha en struktur i sin vardag, oavsett om det gäller när man är hemma eller på arbetet. Kontinuerliga pauser och tid för att hinna återhämta sig är otroligt viktigt för att inte dränera varken sin energinivå eller motivation.

Ones Who Do’s 5 tips för att maximera din motivation och öppna möjligheterna för dig att bli inspirerad:

- Ha upplyftande musik i bakgrunden. Musik ger en förändrad sinnesstämning, en motiverande miljö och kan även ge en energiboost.
- Omge dig med fina posters som sprider inspiration i både ditt hem och på arbetet. Varför inte skapa din egen tavelvägg av posters?
- Ha kontinuerliga pauser oavsett vad du gör, du behöver få frisk luft och bryta det mönster du sitter i. En paus på fem minuter där du sträcker på dig och tar en nypa frisk luft gör mer än du tror!