Hur inreder jag hemmakontoret?

Hur inreder jag hemmakontoret?

Det har varit ett annorlunda år för oss alla, på många olika sätt. Vi har levt med restriktioner om hur vi ska bete oss, umgås med andra, handla, ja listan går att göras lång. Även sättet vi jobbar på har blivit annorlunda. Många har fått flytta hem kontoret och vi har stått inför utmaningen om hur vi ska hitta motivationen att jobba hemifrån. 

Vi på oneswhodo tror på att skapa en inspirerande miljö på hemmakontoret. Ett kontor behöver inte vara tråkigt. Det ska vara ett mysigt rum eller om inte platsen tillåter ett hörn, där du trivs. Gör det till en plats du längtar till, en plats där du hämtar inspiration och ser möjligheter och kan vara kreativ. Ta in inredning du gillar, piffa med växter som ger liv och en ombonad känsla. Sist men inte minst, sätt upp tavlor med motiverande citat som peppar och får dig se möjligheter istället för hinder.

Var noga med vad du väljer för stol. Investera i en bra kontorsstol som du sitter bekvämt i och som ger stöd åt ryggen. Att kunna variera mellan att stå och sitta kan också vara en viktig punkt att fundera på, här kan ett höj och sänkbart skrivbord vara ett alternativ. Satsa på förvaring! Samla viktiga papper och liknande i mappar och lådor. Ett stökigt kontor kan verkligen påverka koncentrationen och inspirationen.

Jag tror vi alla ser fram emot att gå tillbaka till vår vardag vi hade innan pandemin. Men i väntan på det gör vi det bästa under tiden och tar vara på alla små knep för en trivsam miljö runt omkring oss.